Emotiile noastre

Posted By admin on June 5, 2017

 

Autoreglarea se refera la capacitatea de a va dirija  starea emotionala, cuvinte cheie fiind ,,dirijare” si ,,control”. Clive Sherlock, consultant psihiatric de la Oxford, comenteaza acest lucru astfel: ,,Daca invatam sa toleram un sentiment, ceva se schimba. Nu inseamna sa ne supunem in sila ci sa devenim cat mai constienti de ce si cum simtim si gandim “

Secretul autoreglarii este sa-ti gestionezi emotiile, sa nu capitulezi in fata lor. Sentimentele nu sunt niste tirani care trebuie domoliti zilnic, desi s-ar putea sa para asa. Exista cai de a le opune rezistenta. In loc sa ganditi ,,Trebuie sa am acum acel lucru” sau ,,Trebuie sa imi i-au aceasta greutate de pe suflet” incercati ,,Chiar acum vreau acel lucru?” sau ,,Il vreau ce adevarat?” sau ,,Care este pretul pentru a-l avea acum?”. Prin amanarea satisfatiei si atenuarea impulsivitatii dobanditi control asupra dumneavoastra insiva si imediat capatati avantaj fata de cei care au tendinta de a-si face neintarziat pe plac.

 

Il vreau cu adevarat?

Ganditi-va la ceva ce doriti de mult timp sau la ceva ce a-ti dorit si a-ti dobandit. Il doriti (L-ati dorit) cu adevarat? Ar conta (Ar fi contat) daca nu il obtineti (obtineati)? A-ti putea (A-ti fi putut) sa-l asteptati?

Autoreglarea se refera la dirijarea sentimentelor  astfel incat sa aveti o comportare potrivita cu imprejurarile. Daca ati intampinat un obstacol de un anumit fel, trebuie sa fiti capabil sa gasiti un aspect care sa va faca sa inlaturati iritarea, mahnirea sau anxietatea provocatoare de inactiune. Persoanele carora le lipseste aceasta abilitate se confrunta cu sentimente de nefericire si staruie asupra lucrurilor refuzand sa le lase ,,sa treaca”.

 

About The Author

admin

Comments

Leave a Reply