Parinti , parinti vitregi si copii

Posted By admin on August 10, 2017

Probabil ca nici un alt aspect al unei relatii nu le cere la fel de puternic membrilor cuplului sa formeze un parteneriat clar si eficient cum o face cresterea copiilor.Este atat  trist  cat mai ales  ironic faptul ca multi barbati si femei privesc conceperea unui copil  ca fiind cel mai puternic semn al iubirii lor si  apoi descopera ca ingrijirea copilului poate fi cel mai puternic test al acelei iubiri. Cresterea copiilor este un lucru dificil ,  daca e sa fie facuta intr-un mod eficient, ambii parinti trebuie sa se implice si trebuie sa fie de acord in legatura cu principiile generale pe care le vor urma.

Cred ca exista anumite subiecte pe care copilul nu ar trebui sa le asculte niciodata discutate de parintii lui.Ar putea fi folositor, de exemplu, pentru un copil sa invete cum rezolva parintii problemele de gestiunea bugetului, de spalatul vaselor sau de dusul masinii la reparat.

Dar nu imi pot imagina ce scop util ar putea exista pt un copil sa asculte  certurilor dintre parinti pe teme cum ar fi infidelitatea,abuzul de substante sau violenta fizica pentru  a numi doar cateva. Copii vor sa-si vada parintii ca fiind oameni puternici,capabili si buni; orice lucru auzit si care le distruge increderea in vreunul dintre parinti nu poate fi decat daunator.

Copii vor afla oricum ca parintii lor nu sunt perfecti(pe mine  m-a informat in legatura cu aceasta descoperire inainte de adolescenta )dar ei nu vor sa afle ca parintii lor sunt depasiti in mod iremediabil.

E important sa tinem minte ca dureaza ceva pana devenim o familie – nu se intampla instantaneu  ca simplu rezultat al unei ceremonii de casatorie.

Parintii vitregi ar fi bine sa stea in umbra la inceput,iar apoi sa isi asume in mod gradual rolul de parinte pentru copilul vitreg.

A doua problema frecventa este reversul primeia – parintele biologic refuza sa ii permita partenerului sa impuna orice standarde de comportament copiilor vitregi.Am vazut adulti terorizati de copii, pentru  ca,  parintii vitregi vazusera ca, daca impun orice fel de limite comportamentului copiilor, aceasta va duce la o cearta majora cu partenerul.

In aceste situaltii, nu dureaza mult pana cand parintele vitreg se simte ca un strain. Si, odata ce se intampla asta,urmatorul pas logic este sa paraseasca relatia.

Oricine care ia in considerare o casnicie cu un partener care aduce cu el copii ar trebui sa faca toate eforturile pentru a avea o discutie explicita despre rolul fiecaruia in disciplinarea copiilor.

About The Author

admin

Comments

Leave a Reply