În ce stadiu al iubirii esti?

Posted By admin on August 13, 2017

Pentru ca am inceput sa scriu despre ce observ in jurul meu  am zis sa discutam despre stadiile unei relatii –din punctul meu de vedere .

Dacă ați avut vreodată norocul (sau nenorocirea) de a fi îndrăgostit atunci știti  că nu este niciodată o călătorie fără probleme.

Fiecare dragoste are o parte egala de urcușuri și coborâșuri.

Dacă vrei să înțelegi mai bine dragostea, dacă vrei să fii mai puțin confuz in legatura cu toate emotiile  pe care le simți și dacă vrei să afli dacă relația ta a terminat toate cele 5 etape ale iubirii, atunci citește înainte:

Etapa 1:  Indragostirea

Indragostirea  va aduce nu numai o schimbare pozitivă în starea voastră ci vă va face să apreciați lucrurile mici din viață(bucuria de orice lucru …) .

Vă face să doriți să fiți cea mai bună persoană si  vă simțiți plăcut ca faceti pe plac celuilalt . Veți lucra la voi  în fiecare minut al zilei și veți lăsa în urmă lucrurile care nu va plac pentru singurul motiv ca vreti sa  ramaneti   îndrăgostit.

Totul se schimbă în jurul nostru atunci când ne îndrăgostim  ;nu fizic  ci emoțional ; vedem lucrurile în mod diferit : răbdarea crește și imaginația se extinde. Încercăm să ne imaginăm ce ii face placere  celuilalt , ce ar face  dacă ar fi în locul nostru sau suntem obsedati  dacă se  gândeste  sau nu  la noi.

Această poveste sună familiar? Dacă da, atunci felicitări! Ați intrat în prima etapă a iubirii. Ați experimentat cum se simte  de fapt  un indragostit.

 

Etapa 2: Esti aproape  intr-o relatie de cuplu

În etapa a doua  dragostea începe să crească . Începeți să simțiți ca emoția initiala (extazul sau  romantismul) a evoluat  treptat într-o legătură mai profundă și mai semnificativă. Această nouă persoană ți-a preluat viața. E  în gândurile tale, în visele tale, în viața ta de zi cu zi.

Și îți dai seama că viața ta nu se mai învârte în întregime în jurul tău  a început să se rotească și în jurul acestei noi relații.

Procesul magic de a gândi despre o persoană și de a-ti  lipsi atunci când nu e  în jurul tău începe în acest stadiu.

Aceasta se întâmplă și în alte etape, dar este cea mai puternică aici, deoarece toate sentimentele și emoțiile sunt noi și la fel și interesul față de ele. “Aproape un cuplu” înseamnă a evolua ca ființe umane în termeni de afecțiune și înțelegere. Această etapă ne învață multe despre dragoste, viață, așteptări și fericire altruistă, deoarece viața noastră începe să se rotească în jurul altcuiva in afara de noi.

Multe cupluri sunt de acord că această etapă a relatiei este într-adevăr cea mai bună și cea mai plăcută .Acum decid sa se mute impreuna sau aspira la asta  si sunt nerabdatori sa fie cat mai mult impreuna.

 

Etapa 3: Dezidealizarea sau deziluzia

Toată confuzia și incertitudinea care însoțește dragostea tinde să fie tema principală a etapei a 3-a . Aceasta este etapa în care unul sau, uneori,ambii parteneri încep să se simtă nesiguri în ce direcție o va lua relația lor.

Ei încep să se întrebe dacă au luat chiar deciziile corecte în cele două etape anterioare.

Deși este normal ca ființele umane să se îndoiasca  cu privire la deciziile lor , totuși ne simțim rău pentru că ne îndoim  de relația pe care am crezut-o  perfectă.  Descoperim defectele celuilalt și  de ceva timp   mintea noastră se concentrează inconștient doar asupra defectelor, făcând din partener un om și mai neplăcut. Dar această fază este înlocuită în curând dacă cei doi au  deschiderea de a vorbi  despre indoielile lor , dacă sunt dispusi sa  cunoasca diferențele și sa le respecte pentru că aceasta este singura modalitate prin care relațiile se dezvoltă în această etapă. Amintiți-vă că persoana pe care o iubiți este mai mult decât obiceiurile lui, mai mult decat comportamentele care nu iti plac !

Aceasta este etapa în care vă simțiți că lucrurile încep să se destrame și unde totul despre această relație ti se pare greșit, fără nici un motiv specific. Te trezesti  că te enervezi despre cele mai mici lucruri. Te simți ca și cum ar fi mai puțină dragoste și intimitate rămasă în relația ta și tu începi să te simți fără speranță. Tot ce vrei să faci este să aduci înapoi pasiunea, scânteia inițială sau orice fel de chimie dar nu știi cum să o faci.

Trecerea etapei a treia nu este o sarcină ușoară. Foarte puține cupluri au potențialul de a supraviețui acestei etape dar atunci când o fac, relația lor devine și mai puternică și încep să se simtă mai îndrăgostiti decât oricând.

Aici  ai ocazia sa iti tii  juramantul “la greu…” pentru ca abilitatea de a trece peste deziluzie este ceva greu, al dracului de greu !

 

Etapa 4: Acum lucrezi la o  iubire adevărată și de durată

 

Odată ce treceți de vremurile grele ale etapei a treia, etapa a patra acționează ca o recompensă foarte necesară. Această etapă începe odată ce ți-ai  dat seama de cauza  adevarata a întregului conflict și acum lucrați împreună pentru a va rezolva toate problemele .

Esența rezolvării problemelor constă în capacitatea de a înțelege că nimeni în această lume nu este perfect.

Partenerul vostru a trăit toată viața cu propria lui  insecuritate ,teama de greseli și imperfecțiuni și, prin urmare, este în interesul ambelor persoane să accepte  acele insecurități, greșeli și imperfecțiuni și să continuue  să traiasca  cu ele .

A patra etapă este de fapt stadiul în care te îndrăgostești de imperfecțiunile celuilalt , unde îți dai seama că nu e perfect si  totuși el e perfect pentru tine!

Când vrei să lucrezi la construirea unei iubiri adevărate și de durată, este necesar să te ajuți pe tine , să va ajutați unul pe altul  să lași în urmă toate temerile tale și să-ți vindeci rănile din trecut.

Odată ce acest proces de vindecare începe pentru amândoi  veți simți că toată dragostea și pasiunea încep să intre din nou în relație.

Veți ști că ați ajuns in etapa a patra cand ai lasat  în urmă orice motive potențiale de a sta departe unul de celălalt.

Dragostea voastră va deveni mai puternică  și durabilă în fiecare zi prin faptul că va puneti  interesele egoiste deoparte  pentru a  rezolva problemele celuilalt.

Etapa a IV-a va fi travesata atunci când vremurile de confuzie,  îndoielnice vor fi terminate și veți fi învățat ce este dragostea.

Etapa 5: Traind in  lume cu dragostea ta

 

Lumea nu este un loc ușor de trăit. Există momente când ești atât de prins de stresul de la  locul de muncă, de toți oamenii care  țin să te ducă în jos, de toate problemele care niciodată nu se termină ca incepi sa iti pierzi  speranța.

Dar când ai reusit sa  construiesti  o iubire adevărată și durabilă cu cineva ai ajuns  în această etapă finală a fericirii.

In această etapă  nici o cantitate de negativitate și nici o cantitate de stres nu vă poate atinge . Pentru că singurul lucru care contează cu adevărat este faptul că veți avea întotdeauna această persoană uimitoare de partea voastră.

Aceasta fiinta este  primul lucru pe care îl vedeți dimineața și ultimul inainte de culcare , ceea ce devine suficient pentru a vă aminti de fiecare dată când stresul bate la ușă. Viata este cu  urcușuri și coborâșuri și poate fi uneori dură, dar dacă aveți o mână care va tine strans  și un umăr pe care sa te  sprijini  tot timpul, duritatea poate deveni ușoară  iar urcușurile și coborâșurile sunt atât de placute!

Stim ca unde-s doi puterea creste  și când puterea iubirii se combină cu asta, se poate imagina doar cat de minunat poate fi.

Ultima etapă a iubirii este prima și cea mai fericită etapă a unei relații puternice și sănătoase.

Te învață cum poate fi rezolvată orice problemă și că orice obstacol este îndepărtat cu puterea iubirii.

Sa ajungi sa ai incredere  unul în celălalt , increderea ca nu vei fi respins  sau abandonat niciodata  este esența tuturor celor cinci etape.

About The Author

admin

Comments

Leave a Reply