Dragostea doare…..si durerea asta e buna !

Posted By admin on November 6, 2017

Dragostea este dureroasă  deoarece creează calea pentru bucurie, pentru fericire și pentru compasiune. Dragostea este dureroasă, pentru că te transformă. Dragostea te  crește si in procesul de crestere modificarile sunt ireversibile si dor (iti amintesti in copilarie cand cresteai cum te dureau oasele ?) .

Dragostea  nu face rău. Fiecare transformare este dureroasă, deoarece vechea situație este lăsată în urmă pentru nou.

De exemplu, când o relație se termină, ne simțim răniți, speranțele și visele noastre s-au prăbușit și ne simțim pierduți și singuri, întrebându-ne ce urmează. Frica apare deoarece necunoscutul se află în fața noastră, iar mintea acceptă de obicei negativul, spunând lucruri cum ar fi: “Nu mă mai întâlnesc pe nimeni altcineva”, “Sunt prea bătrân / gras / neatractiv” sau “Nu au timp pentru o nouă relație. “Tentația este să va izolati, să deschideți pachetul cu bomboane sau alte dulciuri, să turnați paharul de vin, să porniți televizorul și să renunțați la dragoste.

Iată șase modalitati pentru a vă ajuta să faceți față acestei provocări și pentru a vă menține inima deschisă  astfel încât să nu pierdeti magia  iubirii pe care o doriți și o meritați.

1. Înțelegeți adevărata problemă

Problema reală este mintea. Frica trăiește în minte, iar mintea vrea să stați la o situație cunoscută și confortabilă pentru dvs. Mintea rezistă schimbării deoarece ii este  frică de pierderea controlului și se simte nesigură de imprevizibilitatea necunoscutului. Dragostea înseamnă moartea marelui EGO, pentru că dragostea nu poate fi controlată, ea poate fi primită și acceptată. Dragostea este fragilă. Într-o zi este acolo, a doua zi poate că a dispărut – ca și vântul.

Nu putem tine adieerea vântului  în pumnul nostru; ne putem bucura și il putem aprecia numai în timp ce este acolo. Cu această conștiință, fiți prezenți cand iubiti  și iubirea se va dezvolta și se va extinde.

2. Practicați recunoștința

A practica recunoștința este un ajutor extraordinar in toate problemele inimii. De exemplu, atunci când se încheie o relație, fiți recunoscători pentru vremurile bune pe care le-ați împărtășit, pentru ce v-a dat această persoană – energia, timpul și afectiunea lui.

Mulțumiți-le că au fost în viața voastra di doriti-le  bine, deoarece acestea te îndreaptă către ceea ce urmează, catre un nou drum.

Când țineți această persoană cu dragoste în inima voastră, chiar dacă ei ar putea fi cei care s-au rupt de voi și chiar dacă aceștia au întâlnit deja pe altcineva, vă vindecați. Este dragostea care vă vindecă inima frântă. Refuzând să vă închideți inima  în fața răului și a fricii, puteți să primiți toată dragostea de care aveți nevoie pentru a vă vindeca și pentru a continua sa traiti in pace cu voi.

3. Înconjurați-vă de prieteni și  daca veti , de familia iubitoare

Într-o situație dificilă – de exemplu un divorț sau o despărțire dificilă ,te simți trădat de un prieten etc.  este important să-ți ții deschisa inima pentru a primi dragoste și sprijin din partea prietenilor și familie.

Viața nu este întotdeauna dreaptă, dar dragostea este întotdeauna acolo, disponibilă pentru noi; trebuie să fim deschisi să o primim.

Aveți grijă să nu așteptați sprijin de la oameni care nu au nimic de oferit sau care nu vă doresc in preajma. Evitați-i și concentrați-vă pe oamenii pe care îi cunoașteți si care sunt capabili să vă iubească. Uneori, un psihoterapeut poate fi doar potrivit dacă familia și prietenii sunt prea copleșiți de propria lor viață.

4. Asumati-va  responsabilitatea pentru modul în care vă interpretați situația

Adu-ți conștiința iubitoare și fii atent să nu te judeci sau să te compari cu ceilalți. Aveți de ales între a trai cu resentimente, durere și suferința sau cu iubire, pace și bucurie.

Totul depinde de interpretarea situației. Te percepi ca pe o victimă?

Sau puteți accepta situația – ceea ce nu înseamnă că trebuie să vă placă – pentru ceea ce este și pentru a primi binecuvântarea adesea descoperită ulterior.

Ce-ar fi dacă ați creat această situație DOAR ca  să puteți continua să crestiti și să va extindeti  în a primi mai multa dragoste?

Luând responsabilitatea pe proprii tai umeri  aveți puterea  și veți descoperi în interiorul vostru un bogat izvor de creativitate și înțelepciune pe care nu ați știut că ați avut-o!

5. Fii atent la ce spune  mintea

Pentru minte, dragostea este o cale periculoasă. Mintea vă va sfătui să evitați iubirea dar acest lucru este și mai periculos  pentru că iubirea este nucleul central al vieții noastre. O viață fără iubire este o viață uscată.

Din cauza durerii iubirii, milioane trăiesc o viață fără dragoste – ca o sămânță putrezită care s-a deschis niciodată să se înflorească pentru a avea cel mai mare potențial. Dacă nu alegi dragostea, așa cum mulți oameni au decis, atunci ești blocat!

 

6. Alege întotdeauna dragostea

Alegeți întotdeauna dragostea pentru că, deși există durere, suferința în dragoste nu înseamnă a suferi în zadar; te duce la niveluri mai înalte ale conștiinței. Există un rezultat pozitiv și creativ pentru tine daca alegi sa iubesti . Dacă alegeți mintea  veți suferi si  va fi o suferință inutilă, cu un rezultat neproductiv. Viața va fi plictisitoare și vei deveni nevrotic din lipsa iubirii.

Transformarea pe care o parcurgeți este de la controlul minții la vulnerabilitatea inimii, iar agonia poate fi profundă. Dar nu puteți avea extaz fără a trece prin agonie. Dacă aurul dorește să fie purificat, trebuie să treacă prin foc.

Dragostea este foc.

Dragostea este hrana pentru suflet.

Vă puteți întreba: “Este această durere pentru creșterea mea?” “Inima mea se deschide pentru a da și a primi și mai multă dragoste?” De fiecare dată când inima ta se deschide, da, este dureros, dar înseamnă că inima ta se extinde și se aprofundează . Durerea este productivă.

Învățați din fiecare experiență, urmăriți mintea  și alegeți iubirea. Treceți prin noaptea întunecată și ajungeți la un răsărit de soare frumos.

Doar în profunzimea nopții întunecate, soarele creste ca sa rasara .

Numai prin noaptea întunecată vine dimineața de care te bucuri.

 

About The Author

admin

Comments

Leave a Reply