Prea slab sau prea gras ? Te simți bine în propriul corp?

Posted By admin on October 15, 2010

Stiati ca una  dintre cele mai mari surse de anxietate pentru femei este determinata  de  probleme legate de imaginea corporala?

Mereu ne raportam la alte femei,așa-i doamnelor ?

Femeile compara constant trupurile lor cu cele ale altora şi inevitabil simt că e ceva ce la ele nu e in regula. Acest lucru generează anxietate, ruşine , tristeţe şi, poate ,de multe ori precipita episoade de mancat in exces.
Va recomand o serie de tehnici utile pentru femeile care se confruntă cu comparaţii:

a) Intreaba-te:

- Cine sunt  eu in comparatie cu………..?

-  Am selectat un eşantion de femei perfecte fara sa fiu părtinitoare (de exemplu:  trebuie sa fiu  subţire ca …….. si aici de regula ne comparam cu ceva top-modele)?
b)  În loc sa  vă comparati doar cu oamenii slabi(din punct de vedere al greutatii) ,  comparati-va  cu fiecare terţă persoană care o vedeţi pe stradă. Cum sunt acesti oameni ? Pot oamenii care nu sunt subţiri sa se considere încă  atractivi , din punct de vedere al aspectului?
c)  Ar fi bine sa observati si ca alţii examineaza  siluete  ca a dumneavoastră. Chiar şi oamenii care, la prima vedere arata “perfect”  ar putea avea unele defecte.
d) Analizeaza si alte aspecte ale persoanelor pe care le crezi „perfecte”, altceva  decât forma corpului, cum ar fi inteligenţa, familia , relatiile de  prietenie  şi talentele pe care le au.
e) Încercaţi să observaţi alte aspecte ale femeilor (de exemplu: părul, ochii, pantofii, genţile de mână), mai degrabă decât doar greutatea sau forma corpului.
f) Intreaba-te care sunt avantajele şi dezavantajele de a te compara.

Va simtiti confortabil atunci cand faceti comparaţii? Sau sunt doar comparaţii care servesc drept combustibil pentru anxietate, ruşine  şi mancatul in exces?

Apelati la un terapeut ,acorda-ti incredere  terapeutului, caci el va  lucra cu dumneavoastra pentru a vă ajuta să gestionaţi tendinta obsesiva  de a face comparaţii şi repercusiunile emoţionale ce decurge din asta.

Psiholog si psihoterapeut in Pitesti

About The Author

admin

Comments

Leave a Reply