Revelion 2011

Posted By admin on January 1, 2011


Am fost in noaptea care s-a scurs la spectacolul organizat de Primaria Pitesti ,pentru ca imi place trupa Taxi. A fost un spectacol destul de interesant prin faptul ca m-am dus pentru Taxi si am plecat incantata de prestatia trupei Compact. Vi se intampla si voua sa aveti asteptari mari cu privire la o persoana sau un eveniment si sa fiti dezamagiti? Banuiesc ca da..Si nu vreau sa intru in jocul “Nu-i asa ca este teribil?”
Acest joc psihologic consta in a gasi acel “tovaras de suferinta” caruia sa i te lamentezi despre o situatie anume si care sa iti dea dreptate, sa te sustina si, la randul lui, sa-ti prezinte o situatie personala asemanatoare.Obiectul lamentarilor poate varia dupa chef: timpul (nu se mai incalzeste odata!), guvernul (toti niste incapabili),in cazul meu spectacolul (nu a fost cum m-am asteptat) in cazul multora seful, functionarii de stat, sanatatea, barbatii , femeile si lista poate continua. Binenteles, nimeni nu va misca un deget pentru a imbunatatii lucrurile, chiar si atunci cand acest lucru ar fi posibil. Este un joc extrem de raspandit, dar nu foarte daunator, chiar daca este absolut inutil .
Ce as fi putut face eu ?
De fiecare data cand asteptarile noastre sunt peste posibilitatile celor de la care cerem, situatia devine frustranta. Si pentru ca unul din principiile mele de viata este “in viata castigi sau inveti , niciodata nu pierzi” ma gandesc acum ce-am invatat:
1. Am invatat ca oricat de nemultumita sunt eu spectacolul s-a terminat ;
2. Am invatat ca nimeni nu e vinovat de starea mea de spirit;
3. Am invatat ca viata trebuie traita asa cum e ea, buna, rea, ti s-a dat fara sa o ceri si ti se va lua fara sa fii întrebat.
Acum gata , sa ne concentram pe ce e esential- e un nou inceput. Si ca sa-l citez pe Paul Ciuci : “va doresc sa aveti parte de tot ce nu puteti cumpara cu bani- sanatate , bucurie, dragoste si liniste sufleteasca”.
Camelia Dragomirescu , Psiholog Pitesti

About The Author

admin

Comments

Leave a Reply