MentalClas

Psihologi si psihoterapeuti in Pitesti

De ce ai nevoie ca sa fii fericit?


   Jan 18

De ce ai nevoie ca sa fii fericit?

 

Conceptul de fericire a fost mereu inteles ca fiind legat de interactiunea cu alta persoana. Fericirea era considerata starea subiectiva pe care un om o traia in interactiunea cu un alt semen. Tehnologia zilelor noastre este atat de evoluata incat poate generaliza starea de fericire scotand-o din subiectivism? Se pare ca da caci iata ce citesc :

“Te poate face iPhone-ul tau mai fericit? Cu siguranta, conform unei noi aplicatii denumita “Live Happy”. Programul este menit sa amplifice starea de multumire prin sustinerea utilizatorilor in practicarea tehnicilor de “psihologie pozitiva”. Este vorba despre o tehnica ce creeaza rafale de bucurie despre care cercetatorii cred ca ar putea stimula o stare generala de bine, in timp, individului. Aplicatia este bazata pe cercetarile psihologului Sonja Lyubomirsky, care a descoperit ca, experiente placute si totusi comune, precum un dus fierbinte, pot amplifica bucuria. Aplicatia LiveHappy, in valoare de 6.99$, le permite userilor sa isi monitorizeze nivelul de multimire si sa practice unele strategii, precum recunostinta spre exemplu, menite sa le dea o stare de bine. Desi Lyubomirsky nu va profita financiar de pe urma noii aplicatii, ea se va folosi de aceasta pentru a studia functionarea recomandarilor sale in lumea reala.” Sursa: Discovermagazine

“Fericirea are o poveste care nu este povestea obişnuită; ea este confuzia memoriei cu uitarea: amintiri ale unor episoade atât de dense încât sunt şterse de însăşi perfecţiunea lor, încremenite într-o estompare veşnică..”Pascal Bruckner

Mai pare aceasta definitie logica daca iPhone-ul ne poate face fericiti facand abstractie de procesele noastre cognitive?

Camelia Dragomirescu, Psiholog si psihoterapeut in Pitesti

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply