MentalClas

Psihologi si psihoterapeuti in Pitesti

Cum se obtine avizul psihologic pentru conducerea autoturismelor?


   Apr 04

Cum se obtine avizul psihologic pentru conducerea autoturismelor?

      Sambata eram la un curs si primesc un telefon in care un barbat insista sa-i eliberez un « permis » pentru conducere auto. Am crezut ca nu aud prea bine si i-am spus ca nu pot sa eliberez eu permis. A insistat ca are urgent nevoie si i-am explicat ca era vorba de un aviz pe care eu nu-l pot elibera ci doar asociatul meu . Asa mi-a venit ideea de a furniza informatii pentru cei ce-si doresc astfel de avize .

      Examinarea psihologica se face in baza legii psihologului de catre psihologi atestati in specialitatea psihologia transporturilor si se face pentru:

a) Examinare psihologica auto pentru obtinere, preschimbare, redobandire permis conducator auto ( categoriile A, B, C, CE, D);

b) Examinare psihologica a conducatorului auto la solicitarea angajatorului;

c) Examinare psihologica periodica a conducatorilor auto pentru categoriile A, B, C, C+E, D. Dupa examinare se elibereaza un aviz psihologic. Avizele psihologice se elibereaza imediat dupa testare sau in maximum o zi.

Preturile sunt diferentiate in functie de categoria auto solicitata.

Durata testarii variaza de la caz la caz dar nu dureaza mai mult de doua ore.

Testele folosite sunt de regula teste de reactivitate, coordonare motorie, vigilenţă ,teste de atentie concentrata si sustinuta si alte astfel de teste.

Prin urmare cand solicitati aviz psihologic asigurati-va ca psihologul are competentele specifice (pur si simplu intrebati-l si sigur va va raspunde cu mult calm si intelegere) , ca avizul este eliberat intr-un termen cat mai scurt ca sa nu fie afectata calitatea testarii si ca este ceea ce aveti nevoie.

Camelia Dragomirescu , Psiholog Pitesti

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply