MentalClas

Psihologi si psihoterapeuti in Pitesti

Ce pretuiesc in viata?


   Apr 27

Ce pretuiesc in viata?

Va propun un mic test :

Mai jos sunt o serie de domenii pe care oamenii le valorizeaza . De obicei ne concentram pe anumite domenii pe care noi le consideram importante pentru a da calitate vietii noastre. Un aspect al calitatii vietii consta in modul cum ne implicam sau importanta pe care o acordam unuia sau altuia dintre domeniile mentionate mai jos. Apreciati  importanta  pt. fiecare domeniu prin acordarea unui punctaj pe o scala de la 1 la 10.

1-inseamna ca domeniul respectiv nu este foarte important,

10 inseamna ca domeniul respectiv este foarte important.

Nu toti avem acelasi sistem de valori, prin urmare nu vom aprecia toti acelasi domeniul al vieti. Asadar apreciaza  fiecare domeniu in functie de importanta pe care TU o dai.

In acest test vi se cere sa  acordati un punctaj  în concordanţă acţiunile dvs. desfasurate in ultima saptamana , actiuni  care au fost  in acord cu valorile tale.

Nu ti se cere sa spui ceea ce altii gandesc despre tine.Fiecare stim ce e cel mai bine sa facem in fiecare segment din viata noastra. Oamenii fac unele lucruri mai bine si altele mai putin bine. Ceea ce ne intereseaza acum este sa aflam cum ti-ai petrecut timpul saptamana trecuta. Alege fiecare sectiune si acorda-i o nota pe o scara de 1-10 . 1 inseamna ca activitatea ta de saptamana trecuta nu a fost indreptata  catre acest segment din viata ta iar 10 inseamna ca ,tu apreciezi, ca ai acordat o mare insemnatate si multa energie .

Pe parcursul saptamanii trecute:

Aria de preocupare
- Familia (nu te referi aici la relatia de cuplu sau la relatia cu parintii)

- Relatiile intime(de cuplu sau casatoria)

- Relatia cu parintii

- Prietenii sau relatiile sociale

- Munca(serviciul)

- Scoala(educatia,trainingul)

- Recreerea,distractia

- Viata spirituala

- Viata in comunitate

- Ingrijirea proprie(exercitii fizice,somn,dieta etc.)

Si acum ce crezi ca ai de facut? Ce ai face mai mult ? Dar mai putin ?

Psiholog si psihoterapeut in Pitesti

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply