O zi – un joc !

Posted By admin on April 30, 2011

       Am decis ca incepand de maine ,1 Mai,  sa scriu in fiecare zi – timp de o luna- despre jocurile psihologice.        Voi incerca sa descriu cat mai pe inteles ce sunt aceste jocuri si cum ne afecteaza ele viata.

Cu titlul : “O zi , un joc”, imi propun ca pentru o luna sa prezint cate un joc psihologic astfel incat sa va activez atentia ,sa  jucati  mai putine  jocuri psihologice si sa va pastrati timpul pentru a face cat mai multe  activitati distractive.

„O viata necercetata nu merita traita” , spunea Socrate. Va invit sa observati ce jocuri jucati cu precadere , sa va analizati comportamentul si sa imi completati exemplele cu altele cunoscute si observate de voi !

Conform definitiei DEX :

JOC, jocuri, s. n. 1. Acțiunea de a se juca (1) și rezultatul ei; activitate distractivă (mai ales la copii); joacă.

Sunt multe alte intelesuri asociate acestui cuvant cum ar fi : a-si bate joc,a lua la joc etc.

Cerem atentia celorlalti cu orice pret , toate comportamentele noastre sunt destinate obtinerii de atentie din partea celorlalti(chiar si atentiei negative).

Jocurile psihologice fac parte din aceasta categorie – sunt modalitati de petrecere a timpului din care se obtin, invariabil, doar beneficii negative.

Si atunci cum se face ca dintr-o activitate distractiva (cum este definit jocul) se ajunge la modaliatatea de a fi ranit sau a rani?

Jocurile psihologice despre care vreau sa discutam in decursul acestei luni  nu sunt nici amuzamente, nici jocuri de societate, ci sunt jocuri sterile , sunt rezultatul unor proaste obiceiuri relationale pe care toata lumea le poate exersa si le exerseaza pentru ca oamenii au o mare nevoie de contact social.

“Daca faci ceea ce ai facut dintotdeauna, vei obtine ceea ce ai obtinut dintotdeauna”.(A. Robbins)

Jucati-va si va bucurati, NU  jucati jocuri!

About The Author

admin

Comments

Leave a Reply