MentalClas

Psihologi si psihoterapeuti in Pitesti

O zi – un joc !


   May 30

O zi – un joc !

“Ia-ma la suturi”

Daca au ocazia, unele persoane se comporta in societate intr-un mod absolut nepotrivit situatiei in care se afla. Astfel, ele provoaca un raspuns agresiv din partea celor din jurul lor, care devin astfel Persecutori si le dau un “sut” (fie in sensul fizic -cum este atunci cand cineva este dat afara din restaurant – fie psihologic – “Sa nu te mai vad niciodata pe aici”).Aceasta le va permite sa se puna in rolul de Victima si sa-si gaseasca usor o persoana care sa vrea sa joace rolul de Salvator.

“O să fiu din ce in ce mai mojic cu tine, ca să văd cât de mult mă iubeşti” – este o variantă a jocului ”ia-ma la suturi”. Motivaţia de suprafaţă este obţinerea proximităţii în mod forţat, ”Uite, vezi ca pot sa fiu intim cu tine? Si asta chiar dacă tu nu vrei!” (viol emoţional). Scopul real este confirmarea poziţiei de viaţă (“eu nu sunt ok – ceilalţi nu sunt ok pentru ca în final mă vor părăsi, aşa cum făcea şi mama cand eram mic”) şi avansarea scenariului spre răsplata finală (singuratatea).

Bucurati-va, NU jucati jocuri!

Psiholog si psihoterapeut in Pitesti

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply