MentalClas

Psihologi si psihoterapeuti in Pitesti

CEEA CE SUNTETI INSEAMNA CEVA


   Jul 09

CEEA CE SUNTETI INSEAMNA CEVA

O profesoara din New York se hotari sa le ofere un semn de pretuire studentilor din anul terminal, spunand fiecaruia in parte cat de importanti sunt. Folosind o metoda dezvoltata de Helice Bridges de Del Mar, California, i-a chemat in fata clasei unul cate unul. Apoi a daruit fiecaruia dintre ei cate o funda albastra pe care scria cu litere aurii, “Ceea ce sunt eu inseamna ceva”. Dupa aceea profesoara a hotarat sa faca un proiect de clasa pentru a vedea ce fel de impact are aprecierea asupra unei comunitati. I-a dat fiecarui student alte trei funde, si i-a instruit sa mearga si sa faca si ei la randul lor aceasta ceremonie de recunoastere. Apoi trebuiau sa urmareasca rezultatele si sa le raporteze la ora dupa o saptamana. Unul dintre baietii din clasa s-a dus la vicepresedintele unei companii din apropiere si i-a daruit una dintre funde pentru faptul ca il ajutase in planificarea carierei sale. Acesta si-a prins funda pe camasa. Apoi i-a dat si celelalte doua funde si i-a spus, “Facem un proiect de clasa despre apreciere si am dori ca si dumneavoastra sa gasiti pe cineva pe care sa-l apreciati si sa-i dati funda albastra, apoi sa i-o dati si pe cea care a ramas, pentru ca la randul ei sa poata onora pe altcineva. Va rog sa-mi povestiti dupa aceea ce s-a intamplat”. Mai tarziu, vicepresedintele intra in birou la seful sau, care era cunoscut a fi un tip destul de morocanos. L-a rugat sa ia loc, si i-a spus ce mult il admira pentru ca este un adevarat geniu. Seful ramase pur si simplu uimit. Atunci vicepresedintele il intreba daca nu ar vrea sa accepte funda albastra in semn de recunoastere si sa si-o prinda pe haina. Seful cel uimit spuse, “Cu siguranta ca da”. Vicepresedintele lua funda cea albastra si o prinse pe haina sefului sau chiar deasupra inimii. Dandu-i si cealalta funda, spuse, “Va suparati daca imi faceti o favoare? Va deranjeaza daca luati si funda aceasta pentru a o darui altcuiva pe care il apreciati? Tanarul care mi-a dat fundele face un proiect la scoala si ar vrea ca noi sa facem aceasta ceremonie de recunoastere si sa remarcam cum ii afecteaza pe oameni”.

In acea noapte, seful lui merse acasa la fiul sau de 14 ani si se aseza langa el. Ii spuse, “Astazi mi s-a intamplat un lucru extraordinar. Ma aflam in biroul meu cand unul dintre subalternii mei a venit si mi-a spus ca ma admira, si mi-a dat o funda albastra pentru faptul ca sunt asa un geniu creator. Inchipuieste-ti. Crede ca sunt un geniu creator. Apoi mi-a prins in piept aceasta funda albastra pe care scrie “Ce sunt eu inseamna ceva”. Si mi-a mai dat si o alta funda pentru a o darui unei persoane pe care o apreciez. In timp ce mergeam cu masina inapoi spre casa, ma tot intrebam cui sa ofer acest semn de recunoastere si m-am gandit la tine. Vreau sa accepti semnul meu de pretuire.

Zilele mele sunt atat de pline incat atunci cand ajung acasa, nu prea iti acord mare atentie. Cateodata tip la tine pentru ca nu iei note suficient de mari la scoala si pentru ca dormitorul tau arata ca un camp de bataie, dar nu stiu cum, in seara asta mi-am dorit sa stau langa tine aici si sa-ti spun ce mult insemni tu pentru mine. Pe langa mama ta, tu esti cea mai importanta fiinta din viata mea. Esti un copil minunat si te iubesc!”

Pustiul uimit incepu sa suspine si nu se mai putea opri din plans. Tot corpul ii tremura. Se uita in sus la tatal lui si ii spuse printre lacrimi, “Ma pregateam sa ma sinucid maine, tata, pentru ca eu credeam ca nu ma iubesti. Acum nu mai e nevoie sa fac asta”.

Helice Bridges

Sursa : “Supa de pui pentru suflet” Jack Canfield  si  Mark Victor Hansen

Sunteti invitat sa deveniti administratorul visului “Cine sunt eu inseamna ceva”.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. Kohls off says:

    It’s my belief that mesothelioma is most lethal cancer. It has unusual attributes. The more I look at it a lot more I am sure it does not work like a real solid tissue cancer. In the event that mesothelioma is actually a rogue viral infection, hence there is the potential for developing a vaccine along with offering vaccination for asbestos subjected people who are vulnerable to high risk associated with developing long run asbestos relevant malignancies. Thanks for giving your ideas on this important ailment.

Leave a Reply