MentalClas

Psihologi si psihoterapeuti in Pitesti

Emotii…..


   Jul 30

Emotii…..

Tot mai multi oameni vin la mine si isi doresc sa nu mai simta , isi doresc sa nu mai aiba emotii.De aceea ma incumet sa va intreb:

Ce ati invatat de-a lungul vietii despre emotii ?

Ce gandim despre emotiile noastre?

Ce gandim ca ceilalti oameni cred despre emotiile noastre?

Deoarece de fiecare dată emoţiile noastre sunt corecte şi reale, ele dor.
Autoreglarea emoţională înseamnă să fii capabil să schimbi modul în care te simţi.Autoreglarea emoţiilor este diferită de a nega sau de a evita emoţia. De exemplu, este nesănătos să negi emoţia de durere la pierderea cuiva sau să o transformi într-o emoţie de indiferenţă. Să schimbi modul în care te simţi înseamnă să trăieşti o nouă emoţie, diferită de cea pe care o trăieşti şi în legătură cu care ai decis că nu te va conduce  nicăieri. Acest lucru se face printr-un set de abilităţi care te ajută să reacţionezi emoţional la ceva diferit; astfel trăieşti o nouă emoţie legată de acelaşi eveniment.
Daca emotiile sunt atat de utile, de ce incercam sa le controlam ?
 

Daca consideram ca nu ar trebui sa simtim ce simtim sau ca emotiile nu au sens, sau ca spun despre noi ca suntem slabi, atunci obiectivul este eliminarea si controlul emotiilor si nu gestionarea optima a situatiei
Ce credeti despre asta?

Preluare dupa Bogdana Bursuc , Psihoterapeut Mind Institute, Bucuresti

 

 

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply