Divortul cu copii

Posted By admin on October 6, 2011

O alta situatie aparuta frecvent dupa divort este gelozia pe noul iubit/iubita. As vrea sa ma refer aici la femei pentru ca in Romania ele obtin , cel mai adesea , custodia copiilor.

De multe ori separarea sau divortul ascund dorinta unuia (sau chiar a amandorura) de a-si dobandi libertatea de a forma un alt cuplu. In spatele multor discutii,incriminari, aprige certuri, sta orizontul unei noi legaturi.

Dupa consfintirea legala a rupturii devine surprinzator pentru unul din fostii parteneri ce repede s-a “refacut” celalalt. Mai mult ca oricand, atunci cand ai copii cu fostul partener,interesul sau curiozitatea de a afla ce se petrece in viata celuilalt ramane treaz.Uneori te simti razbunata cand aflii ca noua sotie/partenera ii face “zile fripte” si iti inchipui ca , retrospectiv , el te apreciaza mai mult acum, alteori te simti chiar inselata si frustrata cand vezi ca s-a casatori cu o femeie mai tanara si potential mai frumoasa. Te consideri sacrificata, o victima a egoismului si lipsei lui de morala. Incerci sa-l excluzi din gandurile si preocuparile tale dar nu poti, copilul se duce in fiecare saptamana in casa lor si iti aduce “vesti” care sunt tot atatea prilejuri de amaraciune: esti geloasa. Mai mult, uneori cand telefonezi ca sa  intrebi cand vine acasa copilul tau ca sa-l astepti, auzi vocea ei vesela care iti  toarna in piept “otrava”.

Pornind de la ideea ca tu nu nu mai esti indreptatita sa schimbi si nici sa judeci nimic din viata fostului tau sot si ca el va ramane de-a pururi tatal copilului tau, sfatul meu este sa incerci sa fi rationala, sa accepti situatia fara emotivitate, sa eviti sa fi in razboi cu aceasta persoana, in interesul copilului tau trebuie sa te porti civilizat, echilibrat cu “ partea adversa” si sa incurajezi copilul sa aiba o atitudine normala, ea nu-ti va putea fura copilul, desi vei avea multe prilejuri sa crezi aceasta.

Incurajeaza copilul sa-ti ramana loial dar nu-l pune sa “duca vorba”, evita pe cat poti acest lucru, copii sunt uneori rautaciosi si schimbatori si se bucura daca le intind capcane parintilor. Nu cere informatii de la copil despre ce sa intampla in casa fostului tau sot, nu este asta o preocupare care sa te linisteasca. La fel, nu incerca sa fi “prietena” cu noua lui sotie, bine este sa fi echilibrata, concreta, exacta, scurta si sa intretii conversatii numai despre copil si in interesul lui.

Camelia Dragomirescu

 

About The Author

admin

Comments

Leave a Reply