MentalClas

Psihologi si psihoterapeuti in Pitesti

De ce consiliere sau psihoterapie?


   Jun 29

De ce consiliere sau psihoterapie?

De ceva vreme aud tot mai multe motive pentru care oamenii sa nu merga la psihoterapie sau consiliere : “sa nu ma critice ala(psihologul) ca nu fac ceva bine ..” , “ e problema mea , nu poate sa ma ajute nimeni..” , “ daca imi zice sa ma impac cu sotul(soacra) si eu nu mai vreau asta.. “ , “ eu sunt cel mai bun psiholog al meu..” etc.

Uneori  în viața noastră ne simtim blocati, dezorientati, nesiguri  de noi înșine. De multe ori  problemele sau  dificultatile cu care ne confruntăm par aproape copleșitoare și nu există nici o cale de ieșire.

Alteori am putea experimenta nemulțumirea față de viața noastră fără nici o explicație “logica”- toti ne spun ca nu avem nici un motiv sa fim nemultumiti si noi , totusi, suntem.

Uneori suntem “paralizati” de durere sufleteasca si avem nevoie ca cineva  sa fie langa noi si sa inteleaga durerea , sa ne ajute sa  conștiențizam  tensiunile  pe care le avem în corpul nostru.

Acesta  este momentul în care o serie de sesiuni de consiliere sau psihoterapie  pot fi utile.

In acest proces  nu este vorba despre  oferirea de  sfaturi  sau furnizarea de  răspunsuri , ci un proces de susținere pentru  a explora și de a găsi  singur răspunsul  .

Consilierea sau psihoterapia  nu  va influenteaza   deciziile si nici nu va schimba impotriva dorintei  dumneavoastră  insa va  poate ajuta cu multe dintre problemele pe care viata  le conține.

In viață apar dificultăți. Scopul   psihoterapiei  și consilierii este de a permite individului să fie bine pregatit  pentru a face față acestor dificultăți astfel încât să ducă o viața  plina de satisfacție și bucurie.

Camelia Dragomirescu , Psihoterapeut Pitesti

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply