De ce consiliere sau psihoterapie?
De ceva vreme aud tot mai multe motive pentru care oamenii sa nu merga la psihoterapie sau consiliere : “sa nu ma critice ala(psihologul) ca nu fac ceva bine ..” , “ e problema mea , nu poate sa ma ajute nimeni..” , “ daca imi zice sa ma impac cu sotul(soacra) si eu nu mai vreau asta.. “ , “ eu sunt cel mai bun psiholog al meu..” etc.
Uneori în viața noastră ne simtim blocati, dezorientati, nesiguri de noi înșine. De multe ori problemele sau dificultatile cu care ne confruntăm par aproape copleșitoare și nu există nici o cale de ieșire.
Alteori am putea experimenta nemulțumirea față de viața noastră fără nici o explicație “logica”- toti ne spun ca nu avem nici un motiv sa fim nemultumiti si noi , totusi, suntem.
Uneori suntem “paralizati” de durere sufleteasca si avem nevoie ca cineva sa fie langa noi si sa inteleaga durerea , sa ne ajute sa conștiențizam tensiunile pe care le avem în corpul nostru.
Acesta este momentul în care o serie de sesiuni de consiliere sau psihoterapie pot fi utile.
In acest proces nu este vorba despre oferirea de sfaturi sau furnizarea de răspunsuri , ci un proces de susținere pentru a explora și de a găsi singur răspunsul .
Consilierea sau psihoterapia nu va influenteaza deciziile si nici nu va schimba impotriva dorintei dumneavoastră insa va poate ajuta cu multe dintre problemele pe care viata le conține.
In viață apar dificultăți. Scopul psihoterapiei și consilierii este de a permite individului să fie bine pregatit pentru a face față acestor dificultăți astfel încât să ducă o viața plina de satisfacție și bucurie.
Camelia Dragomirescu , Psihoterapeut PitestiYou can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.