MentalClas

Psihologi si psihoterapeuti in Pitesti

DRAGOSTEA: SINGURA FORTA CREATIVA


   Apr 04

DRAGOSTEA: SINGURA FORTA CREATIVA

Un profesor de colegiu si-a dus intr-o zi clasa de sociologie in mahalalele orasului Baltimore pentru a lua in studiu cazul a 200 de baieti care locuiau acolo.

Au fost rugati sa scrie o evaluare a viitorului fiecarui baiat. In toate cazurile studentii au scris, “Nu au nici o sansa”.

Douazeci si cinci de ani mai tarziu un alt profesor de sociologie a dat intamplator peste aceste studii.

Atunci si-a pus studentii sa urmareasca proiectul si sa vada ce se intamplase cu acei baieti. Cu exceptia a 20 dintre ei care se mutasera sau murisera intre timp, studentii au aflat ca 176 din cei 180 obtinusera mai mult decat un succes obisnuit, devenind avocati, doctori si oameni de afaceri.

Profesorul ramase uimit si se hotari sa cerceteze mai departe. Din fericire, toti baietii locuiau in oras sau in apropiere, astfel incat a existat posibilitatea sa-i contacteze pe fiecare in parte si sa-i intrebe

-“Cum va explicati succesul dumneavoastra?”

De fiecare data raspunsul a fost acelasi si plin de caldura:  “A existat o profesoara”.

Profesoara inca mai traia, asa ca a cautat-o si a intrebat-o pe batrana inca plina de energie, ce formula magica a folosit pentru a-i transforma pe micii vagabonzi in oameni plini de succes.

Ochii profesoarei stralucira, si pe chipul ei aparu un zambet bland.

-“Totul a fost foarte simplu,” spuse ea. “I-am iubit pe acesti baieti”.

Eric Butterworth

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply