MentalClas

Psihologi si psihoterapeuti in Pitesti

Granițe pentru suflet I


   Aug 08

Granițe pentru suflet I

Fiecare dintre noi cunoaşte mai multe căi prin care să ne protejăm, să ne apărăm trupul pentru a nu fi rănit. Dacă trupul ne este rănit, ne pansăm, ne bandajăm. Dar dacă sufletul ne este rănit, cum facem ? Există un bandaj pentru suflet? Există un pansament pentru rănile sufleteşti ?
Bandajul sau pansamentul reprezintă pentru trup o graniţă: ceva ce ţine răul departe de rană şi lasă doar binele înăuntru, ca atunci când vrem să aplicăm o soluţie care ne face bine.

În LUMEA FIZICĂ graniţele sunt uşor de observat: bandaje, indicatoare, ziduri, garduri. În LUMEA SUFLETULUI graniţele sunt la fel de reale, numai că mai dificil de observat.
Aşa cum integritatea fizică este protejată de graniţe reprezentate fizic, în acelaşi mod sufletul nostru are graniţe care îl ajută să se protejeze, să se simtă în siguranţă şi să se vindece. Din păcate graniţele sufletului nostru nu sunt fizice şi de aceea nu sunt atât de evidente pentru ceilalţi sau chiar pentru noi înşine.

Pentru vindecarea sufletului avem nevoie de un pansament. Acesta este construit din graniţele noastre personale care ne protejează de a fi invadaţi şi agresaţi sau de a invada şi agresa.  Putem începe să vindecăm rănile sufletul nostru respectând 8 dintre regulile graniţelor sufletești.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply