MentalClas

Psihologi si psihoterapeuti in Pitesti

Durerea e dincolo de bărbăție și masculinitate ?


   May 05

Durerea e dincolo de bărbăție și masculinitate ?

M-am trezit în dimineața asta cu un mesaj care mă anunța despre moartea unui profesionist în sănătate mintală –distins profesor , om importat in meseria noastră.

Asta m-a făcut să refletez la sănătatea mintală și masculinitate.

Noțiunile tradiționale de bărbăție continuă să aibă un impact asupra bărbaților și asupra sănătății lor mentale.

Rolurile societății de gen au fost în detrimentul sănătății și bunăstării bărbaților.

Disponibilitatea bărbaților de a minimiza slăbiciunea și durerea este atât de mare încât devine cauza principala a  duratei lor de viață reduse .

În ultima vreme , în societatea noastră s-a vorbit mai mult despre sanatatea mintala , înțelegem mai multe despre importanța sănătății mintale în viața noastră. Cu toate acestea, sănătatea mintală a bărbaților rămâne un subiect tabu din multe puncte de vedere.

Cu încurajări și conștientizare sporite ,cel mai adesea prin popularizarea sanatatii mitale în mass-media, mai mulți bărbați învață importanța observării semnelor de avertizare și a obținerii de ajutor pentru ei înșiși.

De asemenea, fac pași curajoși pentru a aborda traumele care se află adesea în spatele luptelor lor.

Deci, cum putem continua să îi ajutăm pe bărbații din viața noastră să se bazeze pe ajutorul speciliștilor  și să continuăm să creștem și să ne vindecăm?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply