MentalClas

Psihologi si psihoterapeuti in Pitesti

Caut un psiholog bun – cui si unde sa ma adresez?


   Jul 21

Caut un psiholog bun – cui si unde sa ma adresez?

Atunci cand ne hotărâm ( in sfarsit ..!) in urma unor probleme sa apelam la ajutorul unui psiholog /terapeut incepem sa ne intrebam unde putem sa gasim pe cineva care sa corespunda :

 1. Din punct de vedere al distantei pentru ca vrem poate sa fie intr-o proximitate cat mai confortabila;
 2. Financiar -din pacate cei care ajung la psiholog ,datorita faptului ca asigurarile nu deconteaza  serviciile de psihologie ,fac parte din categoriile sociale care pe langa informatie ( poate doar de gen trendy ..) ,isi pot si permite sa plateasca sume de cateva zeci de lei pe ore de terapie ….deci sunt cernuti , pe langa informatie , stil de viata , traditie si conceptii preluate si de  statutul economic.
 3. Din punct de vedere al rezultatelor obtinute in urma tratarii problemei

ATENTIE !!!!!!

Un psiholog cu adevarat  bun  atunci cand intalneste o problema pe care nu o poate rezolva  prin prisma specializarii sale recunoaste acest fapt  și recomanda fie terapia cu o alta persoana specializata  sau alte alternative care pot ajuta și completa terapia (ex. consultația unui medic specialist , un duhovnic ,cursuri de dans, masaj, remedii florale etc.) care pot sa ajute real și nu se incapataneaza sa persiste in rezolvarea unei ecuatii despre a carei solutie nu are nici cea mai vaga idee de   raspuns sau mod de rezolvare.

Pentru cei care sunt obisnuiti cu alte servicii la comanda se considera aproape normal sa gaseasca pe cineva care sa le ofere terapie psihologica la domiciliu ,confundându-se astfel intr-o destul de mare masura notiunile de trainer personal cu cea de psiholog terapeut . Procesul terapeutic este recomandat a se desfasura doar intr-un anume context pentru a se constientiza problema si a veni oarecum in intampinarea ei ,nu doar a chema ajutor si a astepta sa fii salvat intr-o confortabilitate pasiva cu sensul de „ hai sa incerc si asta ,poate merge fara sa ma implic !” ) .

Pentru a reveni la intrebarea din titlu si pentru ca fiecare –dupa cum este normal intr-o societate de consum vrea ce este mai bun ( si aici pentru unii ceea ce este mai bun inseamna mai scump in sensul ca ceea ce este de calitate costa …sau  pentru altii  ceea ce este bun este ieftin si mult …reflectand din nou statutul economic dar nu in ultimul rand si sistemul propriu de valori) ,categorizarea de „mai bun” sau mai putin bun nu se raporteaza in cazul acesta la costuri ci , intr-o mai mare masura decat in orice alta parte, la„ daca nu poti sa faci bine ,macar sa nu inrautatesti situatia”.Acesta este un precept din juramantul lui Hipocrate , juramant la care TREBUIE să adere și psihologii .

Aceasta pentru ca se lucreaza cu aspecte care influenteaza si interactioneaza cu toata sfera de contacte pe plan social a persoanei implicate influentandu-i viata .

Revenind la categorisirile de „mai bun” sau „mai putin bun”,din nou aceasta nu consta in multitudinea de diplome care „atesta” ceva sau altceva cat in aceea de a-si recunoaste fiecare  limitele,nu in ultimul rand de a nu ii denigra pe ceilalti in virtutea unor diplome ce nu isi dovedesc si concret valoarea prin etica  , deci ,din nou „atunci cand nu poti sa faci bine…,macar nu face rau..!”

Atunci cand cauti un psiholog bun in Pitesti /Bucuresti  sau oriunde in tara ,observa cum vorbeste despre ceilalti colegi de breasla ,daca nu isi ridica in slavi competentele si realizarile dar tu nu observi nici o schimbare ,daca in cazul unei stagnari ,observand aceasta iti recomanda alt coleg ( deci isi recunoaste limitele ) sau macar o pauza de a te remonta si reevalua ,daca poate fi concret si nu foarte evaziv in raspunsul privind problema in cauza si , nu in ultimul rand ,daca la feed-back –ul oferit (obligatoriu ) dupa fiecare etapa a terapiei observi schimbarea ce se petrece in tine si ajutorul concret oferit.!

Revenind la  afirmația de mai inainte – AȘTEAPTĂ UN REZULTAT BENEFIC DACĂ ȘI TU TE IMPLICI ACTIV ÎN PROPRIA SCHIMBARE-schimbarea începe  atunci cand nu asteptam doar sa primim ajutorul  ci  si venim cate putin in intampinarea lui !

Camelia Dragomirescu & Sorin Iorga

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Comments

 1. Grupotel, que ya reformó su Ibiza Beach Resort (4 estrellas) en Portinatx, acomete ahora la remodelación del
  Grupotel Oasis, también en este núcleo turístico, para conseguir la misma calificación.

 2. This web site truly has all the information and facts I needed concerning this subject and didn’t know
  who to ask.

 3. Rodger says:

  Hi there, this weekend is fastidious designed forr me, ffor the
  reason that thnis time i am reading this impressive informative post
  here at my house.

 4. Regards for helping out, excellent info. “It does not do to dwell on dreams and forget to live.” by J. K. Rowling.

 5. Go Anime says:

  your authored material stylish. nevertheless

Leave a Reply